B&B The Project wordt gerund door Hennie en Marco en is uniek door zijn ligging in een volkse wijk.

De kamers belichten het Heerlen van "vroeger en nu" en liggen op de 1e en 2e etage van het gebouw.

Bij het betreden van de kamer krijgt u een blik in de geschiedenis met het mijnverleden en het hedendaagse rauwe karakter.

Industrieel ingericht met een eigen badkamer en een unieke graffiti schildering op iedere kamer.

Het pand stamt uit 1913, oorspronkelijk gebouwd als 2 panden waarvan één de functie had als café met bovenwoning en de ander als kapsalon met bovenwoning. Na de oorlog is het pand ingericht voor kamerverhuur.

In de glorie tijd van de mijnen bewoond door harde werkers uit verre oorden die hier kwamen werken. Na de mijnsluiting ging het evenals Heerlen ook met het pand hard achteruit.

In 2010 kwam het leeg te staan, waar wij na een lange periode van leegstand besloten het op 1 juli 2016 te kopen. Het doel hierbij is altijd geweest een B&B met 2 of 3 kamers, ieder van ons een eigen kantoor aan de voorzijde en het resterende gedeelte voor privé bewoning. Na 3 jaar hard werken werden op 31 mei 2019 de 2 B&B kamers in gebruik genomen.

Wij heten jullie alvast van harte welkom in een gebouw in transitie, uiteraard ondervinden onze gasten geen hinder van de werkzaamheden die nog onder de hamer liggen.

Graag delen wij onze trots over de stad Heerlen met u.

De heerlijke restaurants en leuke café's evenals de vele festivals in de zomer.

Onze locatie is uitermate geschikt als uitvalsbasis voor wandelingen in het heuvelland en een bezoek aan Aken, Luik of Maastricht vanuit de rust in een stad zoals Heerlen. Ons pand is gelegen een volkse wijk met een rauw randje.

Op loopafstand van onze locatie bereikt u het mijnmuseum, Schunck, Thermenmuseum, Maankwartier en Theater Heerlen evenals vele restaurants en café's. Voor meer tips klik hier.

Op 500 meter van ons bevindt zich het bus- en treinstation en ook liggen wij ondanks onze centrumligging dicht aan de snelweg. Hiermee is onze locatie uitermate geschikt voor een bezoek aan Heerlen met zijn vele evenementen en murals, wandelingen in het heuvelland of een bezoek aan Aken, Maastricht en Luik met de 3 landen trein.

Wij heten u alvast van harte welkom in B&B The Project.

Hennie & Marco